Jak na správnou impregnaci obuvi?

Jak udržet nohy v suchu a boty snadno čistitelné, které si zachovají svůj vzhled, a nemusíme se trápit jejich velkým čištěním? Jeden pomocník opravdu existuje. Jedná se i impregnace, které slouží jako neviditelná vrstva obuvi a chrání ji proti navlhnutí a nečistotám.

Impregnace často bývají použitelné u různých materiálů, kterými jsou kůže, textil, koženka či obuv s nepromokavou membránou. Nemusíte je využít pouze k ochraně vašich bot, můžete s nimi ochránit i například vaši kabelku, bundu či stan.

Mezi naše nejoblíbenější sprejové impregnace patří:

  Impregnace Collonil Carbon pro

Tato vysoce účinná impregnace s extrémně vysokou účinností a dlouhodobým efektem s karbonovou technologií je využitelná na všechny druhy materiálů včetně High-tex materiálů s membránou. Impregnace má extrémní efekt odpuzující špínu a dlouhodobě ochrání proti pronikání vlhkosti. Zároveň však zachovává prodyšnost a plnou funkčnost klimamembrán. Chrání proti pronikání vlhkosti, proti hlubokému zašpinění, skvrnám a mastnotě. Velmi účinně chrání při polití naftou nebo benzínem při tankování. 
Carbon Pro je vhodný na obuv, funkční bundy, kabelky, tašky nebo batohy. Aplikace výrazně prodlužuje životnost ošetřených materiálů a umožňuje jejich snadnější čištění.

 

Impregnace Collonil WATERSTOP

Tato univerzální impregnace lze použít na všechny druhy usní a textilu, lze ji využít i na TEX materiály. Její předností je, že obsahuje UV filtr a chrání tak materiály před vyblednutím vlivem slunečního záření. Useň zachovává prodyšnou a taktéž ji chrání proti vlhku a nečistotám.

Můžete ji využít samozřejmě na obuv, ale i na kožené oděvy, sedací soupravy nebo koženou galanterii.

Při aplikaci proniká do celé hloubky usně, což zajistí její dlouhodobý efekt.

Jak často vlastně impregnovat?

Než si obujete své nové botky, je ideální je naimpregnovat a impregnaci nechat dostatečně zaschnout. Nejlepším časem na impregnaci je večer před nošením. Nástřik impregnací doporučujeme ve dvou vrstvách. Každou vrstvu aplikujeme rovnoměrně ze vzdálenosti 20–30 cm. Když se vám zdá, že bota ztrácí odolnost vůči vodě, proces impregnace zopakujte. Sprej použijte vždy na suchou a očištěnou obuv.

Přijďte se o ochraně obuvi poradit k nám do kamenné prodejny v Horšovském Týně.

Odkaz na sortiment:

Impregnace